PEMILIK BLOG...

PEMILIK BLOG...
INGIN CANTIK DENGAN KURNIAAN TUHAN?

Order/Booking Form

*
*
*
*
*
*
*
contact form faq verification image

Web form generated by 123ContactForm

Wednesday, September 21, 2011

Sauna

Aktiviti Mandi Peluh ataupun Sauna selalunya dikaitkan dengan kecantikan kulit. Tapi sebenarnya, kebaikan sauna bukan setakat tu saja, ia punya manfaat yang cukup besar untuk kesihatan tubuh
Biarpun begitu, ramai yg tidak punya pengetahuan tentang perkara ini. Berikut adalah beberapa kebaikan dari sudut kesihatan daripada aktiviti mandi peluh yg mungkin anda selalu lakukan.Keluarkan Toksin dari tubuhPeluh yg keluar semasa berada dalam sauna bukan sia-sia. Seperti yg diketahui, pori-pori yg membesar dan mengeluarkan peluh itulah akan mencantikkan kulit. Tapi di samping itu, turut keluar bersama peluh ialah toksin yg ada dalam tubuh kita. Kesannya kulit akan menjadi cerah & bersih.
Meningkatkan metabolismeBagi kesihatan tubuh, sauna akan meningkatkan degupan jantung antara 50-75% dalam masa 20 minit. Begitu juga dengan kadar metabolisme tubuh, sauna akan membantu meningkatkannya hingga 20%. Dengan ini, tubuh dapat membakar kalori lebih banyak dan kesannya bertahan hingga 3 jam kemudiannya. Satu sesi sauna membakar kalori sebanyak 600 kalori!!
Kurangkan stressFaktor inilah yang menyebabkan ramai yang memilih aktiviti sauna bila berasa stress. Biasanya, setelah selesai melakukan aktiviti sauna, fikiran akan merasa tenang. Stress dan kerisauan boleh dikurangkan denga sauna hingga membuatkan fikiran lebih damaiSembuhkan masalah kulitPanas ruang sauna yg biasanya antara 60-105°C akan menyebabkan pembuluh darah melebar dan tekanan darah meningkat. Hasilnya kulit akan menjadi sihat. Selain itu, masalah kulit seperti jerawat juga boleh dirawat. Sebabnya, wap panas sauna akan melembutkan jerawat sekaligus mempercepatkan proses penyembuhannya.Membunuh bakteria & virusMandi peluh melalui sauna akan membuat otot-otot tubuh berehat dan membolehkannya me‘nyah‘ toksin penyebab rasa letih setelah seharian melakukan aktiviti. Aliran darah yang semakin cepat membantu proses perbaiki sel otot. Selain itu proses pemanasansuhu tubuh ini juga bermanfaat untuk membunuh sel bakteria dan virus; meningkatkan kemampuan tubuh mengeluarkan racun sekaligus meningkatkan sistem imunisasi tubuh.
KEHEBATAN Mandi Wap Panas di rumah..Adakah anda prihatin tentang berat badan dan kesihatan anda? Sila perhatikan manfaat bersauna dan bandingkan dengan kegiatan aktiviti bersukan yang lain:
Bersauna selama 15 minit mampu membakar 400-600 kalori.
Aerobics selama 30 minit membakar 400 kalori
Berbasikal selama 30 minit membakar 250 – 500 kalori.
Jogging selama 30 minit membakar 300 kalori
Berenang selama 30 minit membakar 400 kalori
Tips Untuk Kesihatan:
Lakukan mandian wap sauna untuk selama 15 hingga 20 minit setiap kali.
Tiga (3) kali penggunaan seminggu sudah memadai. Anda akan merasai kesegarannya setiap kali anda melakukan mandian.
Minum air secukupnya sebelum dan selepas penggunaan sauna. Adalah baik untuk makan buah-buahan selepas penggunaan.
Penggunaan ketika kekenyangan adalah tidak digalakkan, memandangkan badan kita pada ketika yang sama juga menggunakan banyak tenaga untuk sistem penghadaman.
Tips Untuk Mengurangkan Berat Badan:
Lakukan mandian 20 minit diikuti rehat selama 15 minit dan sambung lagi untuk selama 10-15 minit lagi .
Amalkan selang sehari untuk tempoh 2 minggu dan lihatlah hasilnya.

Payu Dara Panjangkan Usia Lelaki

Merenung payudara wanita selama 10 minit mampu memanjangkan usia lelaki antara 5 hingga 6 tahun. Bukan jenaka tetapi itulah hasil penemuan sekumpulan penyelidik selepas 5 tahun menjalankan kajian ke atas 200 lelaki tulen di Eropah. Kajian yang diketuai oleh penyelidik wanita iaitu Dr Karen Weatherby di dalam New England Journal Of Medicine menyatakan bahawa renungan selama 10 minit sehari itu bersamaan dengan 30 minit bersenam di gimnasium.

Merangsang Kepintaran Bayi

Merangsang Kepintaran Bayi

Pakar perkembangan bayi percaya tahun pertama kehidupan bayi tempoh utama berlakunya proses pembelajaran. Tidak perlu muzik klasik, alat pembelajaran bahasa atau kad imbas untuk merangsang otak bayi atau kanak-kanak. Alat pembelajaran terbaik baginya ialah individu di sekeliling si kecil itu.
Bercakap, menyanyi dan ketawa bersama antara interaksi harian yang lebih penting. Namun, kadangkala memang sukar memikirkan cara baru merangsang anak kecil (terutama sekali apabila si ibu atau bapa tidak tidur malam kerana meredakan tangisannya).Berikut antara aktiviti menarik (berdasarkan sains) yang disarankan:
1. Bertentang mata. Ambil peluang ketika mata si kecil terbuka luas dan lihat dalam-dalam anak matanya. Bayi kecil dapat mengenal wajah pada awal usia malah setiap kali dia merenung individu di hadapannya, dia sedang membina memorinya.
2. Bercakap-cakap dengannya. Walaupun reaksi yang di berikan rupa keliru dan hairan, cuba berhenti sebentar di antara ayat untuk menggalakkan bayi memberi reaksi. Lama-kelamaan, dia akan dapat menangkap rentak perbualan dan mengisi ruang kosong yang dibiarkan senyap itu.
3. Jika boleh, beri susu badan dan lakukan selama mana yang anda boleh. Berdasarkan fakta, kanak-kanak yang diberi susu badan mempunyai tahap kecerdasan tinggi.Tambahan pula, susuan badan dapat merapatkan hubungan dengan bayi sambil menyanyi, bercakap atau membelai rambutnya.
4. Jelirkan lidah. Kajian menunjukkan bayi yang baru lahir semuda dua hari dapat meniru pergerakan wajah yang mudah – ia menandakan kaedah penyelesaian masalah pada awal usia.
5. Hasilkan buku binatang. Sekiranya melawat taman haiwan atau zoo, ambillah gambar haiwan kesukaannya untuk di jadikan album.Kemudian, baca buku itu bersama si kecil sambil menamakan haiwan yang dikenali atau membuat bunyi dan cerita haiwan.
6. Geletek si bayi pada keseluruhan tubuhnya. Ketawa langkah pertama dalam perkembangan humor bayi. Permainan seperti ‘cak cekur’ dan ‘labah-labah panjat perigi’ dapat mengajar anak menjangka apa yang bakal berlaku.
7. Tunjukkan perbezaan. Pegang dua keping gambar beberapa meter dari muka si kecil. Gambar itu seharusnya lebih kurang sama tetapi ada sedikit perbezaan (mungkin satu ada pokok dan satu lagi tiada).Bayi yang masih kecil pun boleh melihat kedua-duanya dengan teliti dan mencari perbezaannya. Ini dapat membantu perkembangan dalam pengecaman huruf dan pembacaan apabila dia besar kelak.
8. Berkongsi pandangan. Bawa bayi berjalan-jalan dan beritahu semua perkara yang dilihat padanya. Cara itu boleh menyediakan bayi dengan sebanyak mungkin perbendaharaan kata.
9. Nyanyikan lagu untuknya. Kajian menunjukkan mempelajari ritma muzik ada kaitan dengan pembelajaran matematik.
10. Gunakan masa menukar lampin sepenuhnya. Gunakan waktu itu untuk mengajar bahagian badan atau pakaian.
11. Beri kata kunci. Jika anda berkata; “Ibu nak buka lampu ni,” sebelum menekan suis, si kecil itu diajar sebab dan akibat sesuatu perkara.
12. Beri kejutan. Sesekali, gembirakan bayi dengan meniup muka, tangan atau perutnya perlahan-lahan sambil melihat reaksinya.
13. Sediakan banyak tisu. Jika bayi suka bermain dengan tisu, biarkan. Dengan hanya beberapa sen, ia boleh dijadikan alat mainan deria yang boleh direnyuk dan digosok. Sorokkan mainan kecil pada bawah tisu dan biarkan dia mencari.
14. Baca buku berulang kali. Saintis mendapati bahawa bayi semuda lapan bulan dapat belajar mengenali turutan dalam cerita jika dibaca dua atau tiga kali berturutan serta mem bantunya mempelajari bahasa.
15. Main sorok-sorok yang boleh membuatkannya ketawa. Bayi belajar bahawa objek boleh hilang dan muncul kembali.
16. Main dengan warna. Pilih satu warna dan suruh si bayi cari objek lain yang sama warna sewaktu berjalan atau menaiki kereta bersama. Kemudian, suruh dia memilih warna untuk anda pula mencarinya.
17. Biarkan dia bermain dengan makanannya. Apabila anak sudah boleh makan, hidangkan makanan dengan tekstur berbeza termasuk kacang pis dimasak, bijirin, pasta atau cebisan daging dikisar. Dia dapat berlatih mencubit dan meneroka deria rasanya.
18. Jangan lupa rehat. Luangkan masa beberapa minit sehari dengan hanya duduk atas lantai bersama bayi tanpa muzik, cahaya terang serta mainan. Biarkan anak meneroka dan lihatlah ke mana dia membawa anda.

Tuesday, September 20, 2011

Higoat

Harga Promosi Higoat Biasa : RM 28.00 (Harga sebenar : RM 36.60)

Khasiat Susus Kambing :

• Susu terbaik selepas susu Ibu

• Tidak menyebabkan alahan, kuatkan system Imunisasi

• Bersifat Alkali

• Tingkatkan daya kepekaan tumpuan dan ingatan

• Lancarkan sistem Penghadaman dan Usus

• Membantu mengubati Kanser

• Demam kuning, Gastrik dan Ulser

• Asma (lelah), Pemyakit Kulit, Sukar tidur

• Membantu merawat senggugut

• Darah tinggi & Lemah jantung

• Tidak menyebabkan kahak

• Memulihkan tenaga batin dan awet muda

• Kencing manis, Batuk kering dan Gout

• Imbangi gula dalam darah & Kolesterol

• Menguatkan jisim tubuh yang sihat (Tulang, Gigi, Otot, Sel-sel Kulit & Tisu saraf)

Sifat Susu Kambing :

• Rendah Laktosa

• Tinggi Protein

• Tinggi Kalsium

• Tinggi Selenium

• PH Alkali

• Molekul Lemak Halus

Bio-Oil

Harga Promosi : RM 33.00 seunit


Bio-Oil® ialah produk pakar penjagaan kulit yang membantu untuk memudarkan kesan parut dan warna ton kulit yang tidak sekata. Formulasi terkini didalam Bio-Oil® yang mengandungi PurCellin Oil™, sangat berkesan untuk pelbagai masalah kulit termasuklah penuaan kulit dan kulit kering.

Bio Oil 60ml.
Harga Promosi : RM 33.00 seunit

Pakar penjagaan kulit untuk:

1. Parut
2. Bekas kulit teregang

3. Ketidakseragaman warna kulit

4. Penuaan kulit

5. Kulit kering

Keistimewaan bio oil


1. Hasil yang terbukti secara klinikal

2. Vitamin A dan E

3. Minyak Kalendula, Lavender, Rosemary dan Kamomil

4. Tidak berminyak dan penyerapan yang cepat

5. Sesuai untuk kulit yang sensitive

6. Tiada pengawet

7. Halal




MINYAK pati memainkan peranan yang semakin penting dalam amalan penjagaan kecantikan kulit untuk wanita yang ingin memiliki kulit cantik dan wajah tanpa cela. Malah, lelaki zaman kini turut mementingkan paras rupa dan berusaha untuk memberikan penampilan terbaik dengan bantuan produk penjagaan kulit. Antaranya adalah penggunaan Bio-Oil, minyak pati serba guna, yang membantu untuk mengurangkan kesan parut.
Bio-Oil bukan saja dinobatkan sebagai produk parut dan kesan regangan nombor satu, tetapi produk penjagaan badan nombor satu di United Kingdom. Ia memiliki pelbagai manfaat, daripada membantu memperbaiki kesan parut sehingga mengurangkan kesan regangan dan menyamaratakan warna kulit. Namun, dari sehari ke sehari, lebih banyak kegunaan baru ditemui. Ia turut membantu menggantikan minyak semula jadi kulit, memastikan penghidratannya dan bertindak dengan cekap untuk merawat kesan penuaan dengan menegang dan melicinkan kulit muka dan badan yang kendur dan berkedut.
Tanpa diketahui ramai, Bio-Oil juga bermanfaat membantu mengurangkan kesan gigitan serangga, pancaran matahari, penuaan, kesan jerawat, kegatalan, kulit melecur serta parut parut akibat demam campak Menerusi sambutan daripada pengguna, Bio-Oil kini boleh didapati dalam saiz botol yang lebih besar iaitu 125 mililiter. Bio-Oil yang lahir di benua Afrika ini diluluskan dari segi ujian kulit sensitif dan hipoalergenik, menjadikannya sesuai untuk semua jenis kulit.

Sabun Susu Beras & Krim Susu Beras






Krim Susu Beras (NOT 100502103K)

SAIZ BESAR - Harga Promosi Kami : RM 53.00 [Harga Pasaran : RM 60.00 (SM) / RM 64.00 (SS)]
SAIZ MINI – Harga Promosi Kami : RM 33.00 [Harga Pasaran : RM 36.00 (SM) / RM 40.00 (SS)]

Sabun Susu Beras (NOT 100402181K)
SAIZ BESAR - Harga Promosi Kami : RM 17.00 [Harga Pasaran : RM 20.00 (SM) / RM 24.00 (SS)] – 55 gram
SAIZ MINI – Harga Promosi Kami : RM 8.50 [Harga Pasaran : RM 10.00 (SM) / RM 12.00 (SS)] – 20 gram



Memperkenalkan produk baru di pasaran, Sabun Susu Beras dan Krim Susu Beras. Pernahkah anda mendengarnya sebelum ini. Kalau sabun susu kambing mungkin anda pernah mendengar atau melihatnya. Sebenarnya produk berasaskan susu beras memang terkenal sejak zaman datuk nenek kita lagi. Sekarang tukarkan daripada penggunaan Bedak Sejuk kepada Sabun Susu Beras. Lihatlah kebaikan dan keberkesanannya.

Kebaikan Dan Kelebihan
* Menaikan Aura seri wajah secara semula jadi.

* Menjadikan kulit cerah, Halus dan tegang tanpa pengelupasan.
* Menanggalkan kotoran minyak, sel kulit mati, parut jerawat dan jeragat.
* Menanggalkan bekas make-up pada kulit muka.
* Menghilangkan kesan hitam pada bawah ketiak, celah-celah paha dan siku.
* Sesuai digunakan untuk orang yang mengalami masalah kulit dan resdung.
* Mampu memberi kesan kesegaran sepanjang hari serta badan tidak melekit walaupun berpeluh.
* Boleh mengatasi bau badan.

Testimoni:

Monday, May 30, 2011

Ombak Besar






PRODUK PELANSING OMBAK BESAR


LAX 7 (PERISA CHERRY) / (PERISA CAFE)



Harga Promosi : RM 45.00 Harga Jualan : RM49.90
(PERISA CHERRY) / (PERISA CAFE)


Inginkan bentuk badan yang langsing, kulit yang mantap dan putih gebu?
Penyelesaiannya dengan SLIIM LAX-7
Badan yang gempal boleh bertambah langsing, kulit yang kendur boleh bertambah mantap dan kulit badan yang kusam boleh bertambah cerah.
LAX-7 sedap diminum.
Untuk mengatasi masalah berat badan 60KG ke atas. Sesuai untuk lelaki & wanita.* Membantu mendapatkan bentuk badan yang menarik.* Membantu mencanti-kan struktur kulit.* Membantu mmbekalkan tenaga yang berterusan.* Membantu tidur dengan nyenyak.* Membantu kecergasan Minda.* Mengenyangkan* Tanpa pewarna tiruan.
Untuk kesan yang lebih cepat ambil LAX-7 selepas sarapan pagi dan LAX-5 diwaktu petang dan Body Shaping Cream 2 kali sehari diwaktu pagi dan malam untuk luaran. Bila tindakan dalaman dan luaran bekerjasama dalam masa yang sama, lebih cepat anda mendapat bentuk badan yang anda inginkan. amalkan minum air putih yang banyak setiap hari.








Lax 5 Ombak Besar



Harga Promosi : RM 36.00 Harga Jualan : RM39.90
(PERISA OREN) / (PERISA BLACKCURRANT)



Lax 5 ini boleh dijadikan minuman yang sedap, dan ianya dapat menurunkan berat badan. Kalau rajin di amalkan mengambilnya berat badan akan turun sebab selepas minum kita terasa kenyang sebab Lax 5 ini akan menjadi pekat dan kembang di dalam perut kita. seolah-olah kita full dengan makanan. Jadi dengan tidak secara langsung, bila kita dah kurang makan, maka proses penurunan berat badan akan berlaku. Di samping ianya juga boleh membantu memecahkan lemak. Jadikan Kehidupan kita sihat dan bertenaga sepanjang hari…- Membantu melawaskan pembuangan toksid- Membantu menurunkan berat badan- Membantu mencuci usus kecil dan usus besar- Membantu mencantikkan struktur kulit- Kaya dengan Vitamin C- Membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan- Membantu tidur dengan nyenyak- Membantu kecergasan Minda
Cara Penggunaan :-Campurkan 1 uncang LAX-5 ke dalam air sejuk, kacau dan minum segera. Sekali sehari selepas makan.PERHATIAN :- Jika mengalami masalah sembelit yang terlampau, anda digalakkan mengambil 2 uncang LAX-5.BANYAKKAN MINUM AIR KOSONG.




PRODUK MENAMBAH BERAT BADAN


OMBAK BESAR ~ GAIN EIGHT


Harga Promosi : RM 36.00 Harga Jualan : RM39.90
(PERISA ORIGINAL) / (PERISA COKLAT)
.
Makanan kesihatan untuk menambahkan berat badan


- Dirumus khas untuk lelaki dan wanita


– Merupakan satu rumusan bagi membantu mereka yang menginginkan penambahan berat badan dan pertumbuhan yang seimbang dan sesuai, tanpa kesan sampingan, samada peningkatan tahap kolestrol atau sebagainya.


Antara formula GainEight termasuklah protein soya, protein susu, susu skim, oligosakarida, lysine, mineral dan pelbagai vitamin. Bahan protein dan fiber digunakan untuk pertumbuhan tubuh badan, merangsang hormon pertumbuhan (HGH) dan membekalkan badan dengan tenaga yang diperlukan badan.



Kandungan :- Skimmed milk, milk proteins, mineral vitamins, lecithin, fibre, oligosachariders


Cara Persediaan :


- Campurkan 1 uncang ke dalam 150ml air suam, kacau dan minum segera. Diminum 1 atau 2 uncang sehari, 1 jam selepas makan. (10 sachets x 25gm)

Bedak PIXY - UV Whitening







Harga Promosi :


RM 9.00 (Harga Sebenar : RM 12.90) – REFILL
RM 19.00 (Harga Sebenar : RM 21.90) – PACK BESAR

PIXY UV Whitening TWO WAY CAKE (net 12.2g, refill)

– Ia mampu Menyamarkan NodaPaduan sempurna bedak dan alas bedak yang menutup kekurangan pada wajah, memberikan hasil tata rias halus tanpa kilau dan tahan lama.

-Melindungi kulit dari sinar matahari dan membuat kulit tampak lebih cerah. Mengandung SPF 15


Kandungan : Squalane Oil untuk mencegah kulit kering
Warna :

Tropical Beige,

Natural Beige,

Ivory,

Yellow Beige,

Natural White,

Golden Beige,

Oriental Yellow,

White Cream


Jenis Bedak PIXY

1. Oriental Yellow – Untuk kulit cerah / kuning langsat

2. Golden Beige – Untuk kulit cerah

3. Natural White – Untuk kulit cerah

4. Yellow Beige – Untuk kulit kuning langsat

5. Tropical Beige – Untuk kulit gelap

6. Natural Beige – Untuk kulit sederhana gelap

7. Ivory – Untuk kulit yang kemerahan / kuning langsat

8. White Cream – Untuk kulit putih & cerah
Natural Whitening Powder membuat kulit tampak lebih putih dan cerah. Melindung kulit dari sinar matahari. Mengandungi Vitamin C derivat dan SPF 15. Squalane Oil untuk melindungi kulit kering.

Keistimewaan bedak PIXY :

- ianya tahan lama,

- kulit muka akan kelihatan gebu secara semulajadi

- tidak bercapuk,

- dapat melindungi cela wajah, menutup masalah kulit seperti jeragat dan jerawat & parut,

- sapuan alat solek lebih sempurna,

- solekan lebih tahan lama.Paduan sempurna bedak dan alas bedak yang sangat ringan. Menutup kekurangan pada wajah dengan lembut, hasil tanpa kilau dan tidak mudah luntur.

HARGA PROMOSI
Harga sebenar PIXY UV Whitening Two Way Cake : RM 12.90 seunit (REFILL) & RM 21.90 seunit (PACK BESAR)
Harga Promosi Kami : RM9.00 seunit (refill) & RM19.00 (Pack Besar).
Kalau beli 2/3 unit : RM8.50 (refill) & RM18.50 seunit (Pack Besar).


Wednesday, May 4, 2011

BIODEX - PROGRAM KEHAMILAN DAN DIET




Biodex
Program Kehamilan & Diet




Biodex Supreme Diet






Berperisa coklat / Berperisa Buah-Buahan
Harga Offer : RM 75.00 ( Harga Pasaran : RM 90.00)




Keterangan & Kandungan :
Mengandungi lebih 20 enzim, mineral, zat dan vitamin yang diperlukan. Minum 1 sachet waktu malam atau 3 hingga 4 jam sebelum tidur. Jangan ambil makanan berat pada sebelah malam seperti nasi. Lebihkan protein seperti ikan, sayur dan buah-buahan. Jika terlalu kurus, ambil Supreme Diet selepas makan tengahari dan makan malam. Jika berat badan telah meningkat kepada berat yang ideal, kurangkan kepada 1 sachet sehari. Jika belum hamil tetapi berat badan telah bertambah, sila ikut program pencucian menggunakan Body Lift atau Unique Coffee.Teruskan pengambilan Supreme Diet jika period datang lewat atau ketika hamil.
KebaikanKhasiat yang terbukti membantu mempercepatkan kehamilan.Membantu meningkatkan penyerapan nutrien yang penting.Mengandungi kesemua enzim, mineral, zat dan vitamin yang diperlukan.Sumber Protein dan Vitamin E yang boleh mencegah risiko keguguran kerana kelebihannya yang memelihara kesihatan rahim dan plasenta.Mengurangkan alahan, serta membantu pembentukan kulit bayi yang cantik, halus dan cerah.Membantu mengurangkan kesembapan kaki dan tangan serta mengawal berat badan di samping memelihara kandungan membesar mengikut jadual.Membantu untuk meningkatkan kualiti air mani bagi lelaki dan menguatkan sistem badan.
****************************************************************


Biodex Woman Lobata




Harga Offer : RM 112.00 (Harga Pasaran : RM 138.00)





Keterangan :
Membantu untuk wanita yang menghadapi masalah berkaitan dengan hormon yang sukar hamil. Tidak boleh diambil pada waktu period. Jika ada cyst atau ketumbuhan, anda digalakkan mengambil Noni Chewable Tablet untuk menguatkan sistem badan. Bagi mereka yang menghidap penyakit endometriosis atau fibroid atau berkaitan dengan dengan darah anda tidak boleh mengambil woman lobata tetapi digantikan dengan Noni Chewable Tablet.
Cara penggunaan : 1 sachet tanpa dibancuh setiap malam. Dikemam di bawah lidah sebelum meminum air. Boleh ditambah dengan serbuk Milo atau Horlick jika rasa kurang selesa.
****************************************************************



Biodex Dtoxy







Harga Offer : RM 73.00 (Harga Pasaran : RM 88.00)



Maklumat Produk : DTOXY Untuk Pencucian dan Pembersihan
Mencuci saluran tiub falopio – lendir, lemak @ darah yang membeku;


Menyelesaikan masalah sengugut, period tidak lancar (sedikit);


Campuran Minuman Serat Larut Jagung dengan Ekstrak Kacang.
Kandungan : Serbuk Soya, Serat Larut Jagung, Sekam Psyllium, Serabut Kelapa Sawit, oligosakarida, Serbuk Beras Perang, Serbuk Bijirin, Susu Kolostrums, Serbuk Red Beet, L-Glutamin, Ekstrak Teh Hijau, Ekstrak Kacang White Kidney, Serbuk Garcenia Cambogia.
Cara Penggunaan


* Bagi haid yang sedikit @ tidak lancar @ tidak datang langsung – ambil D-toxY bersama jus nenas @ buah nenas


* Bagi haid yang berpanjangan – HENTIKAN D-toxY


* HENTIKAN D-toxY jika anda hamil atau haid tidak datang pada hari yang sepatutnya dan teruskan hanya SUPREME DIET dan IGC. Sila buat Urine Test @ Scan selepas 10 hari


* HENTIKAN D-toxY jika anda demam @ kurang sihat.
****************************************************************



Skyherbs Honey






Harga Offer : RM 50.00 (Harga Pasaran : RM 59.90)




Keterangan*


Membantu meningkatkan kualiti sperma lelaki kerana kandungan BioFlavonoid dan Saponins di dalam Skyherbs melebihi Ginseng, Tongkat Ali, Ubi Jaga dan lain-lain herba.


* Mampu membuka saluran darah hingga yang paling luas.


* (membantu zakar yang terdiri dari saluran rerambut darah yang kecil)
****************************************************************



i-Cover.





Harga Offer : RM 42.00 (Harga Pasaran : RM 49.90)





Keterangan:


Membantu membersihkan usus yang kotor, membuang lemak dibahagian perut dan usus. Amalkan sehingga keadaan normal dan diambil bila perlu.Sangat sesuai untuk mengatasi sembelit, badan banyak angin/gastrik dan panas dalaman.Bertindak sebagai pencucian yang lebih sederhana.Kandungan (15 sachets x 11g)Psyllium, Husk, Spinach Powder, Oat Fibre, Soya Powder, Oligosaccharides, Oil Palm Fibre, Apple Fibre, Sweet Corn, Colostrum Milk, Mix Fruit Flavor Powder, Guar Gum, Wheat Grass, Spirulina, Celery, Aloe Vera Powder, Cholorophyll.
PanduanBancuh satu (1) sachet dengan air biasa dan diminum sebelum makan. Kesan pengambilan boleh dirasai selepas 8 jam.Kadar pengambilan adalah tertakluk kepada keperluan seseorang, disarankan untuk berhubung dengan perunding bertauliah untuk panduan yang tepat.
****************************************************************


Natto-K






Harga Offer : RM 56.00 (Harga Pasaran : RM 69.90)





Keterangan:


Sejenis enzim yang dihasilkan dari proses penapaian soya yang diamalkan turun-temurun oleh masyarakat Jepun kerana kelebihannya yang:


* melancarkan peredaran darah,


* mengelakkan pembekuan darah terutama bagi pesakit jantung dan strok,


* mencegah kancer,


* membantu sistem perkumuhan,


* menguatkan daya ingatan,


* mencegah osteoporosis (kereputan tulang),


* mencantikkan kulit,


* meningkatkan kesuburan (lelaki/wanita),


* mengurangkan kandungan kolesterol dalam badan,


* baik untuk yang menghidapi masalah tekanan darah tinggi.
Kandungan (30 tablet x 500g)Serbuk beras perang, beras red yeast, serbuk enzim, serbuk nattokinase.
PanduanDiambil 3- 4 biji sehari bagi yang bermasalah atau 1-2 biji sehari untuk memelihara kesihatan tubuh bagi yang tidak bermasalah
****************************************************************


Noni Chewable Tablet




Harga Offer : RM 28.00 (Harga Pasaran : RM 32.00)


Keterangan:


Berfungsi sebagai Antibakteria, Antifungus, Antiparasit, Antikancer, Antitumur, Antivirus dan kaya dengan Antioksidan.Melancarkan sistem penghadaman dan percernaan.Melancarkan aliran darah yang mungkin disebabkan oleh ketulan-ketulan darah yang menghalang seperti Cyst, ketumbuhan dan masalah yang berkaitan dengan darah.
Kandungan (30 tablet)Setiap tablet mengandungi 100mg ekstrak morinda citrifolia
PanduanDicadangkan pengambilan satu (1) biji tiga (3) kali sehari selepas makan bagi yang sedang menghidapi penyakit. Disarankan diambil bersama Susu IgC sekurang-kurangnya satu (1) kali sehari.Untuk pencegahan penyakit, ambil 1 biji 1 kali sehari selepas makan.
****************************************************************


Susu IgC









Harga Offer : RM 78.00 (Harga Pasaran : RM 98.00)


Keterangan:


Susu kambing paling berkesan dan lebih berkhasiat jika dibandingkan dengan susu lembu. Menurut kajian, susu kambing lebih banyak khasiatnya didalam menyembuh serta mencegah penyakit dalaman antara lain


* Meneutralkan toksin di dalam badan.


* Mengawal tekanan darah.


* Mengoptimumkan fungsi hati, limpa dan buah pinggang.


* Cukup bermanafaat bagi mereka yang mengalami lemah tenaga batin.


* Sesuai diminum di waktu pagi dan malam sebelum tidur.
Kaya dengan khasiat kalsium, zat dan vitamin yang diperlukan ibu dan kandungannya. Ia boleh membantu proses pembentukan tulang, metabolisme, otak dan jantung bayi, serta mengelakkan sakit sendi, pinggang dan pening. Juga berfungsi untuk menguatkan system imun badan, sangat digalakkan bagi mereka yang mengalami masalah gastrik, ketumbuhan, cyst dan yang sedang mengalami sakit sendi dan tumit. Selain itu, bagi lelaki ia mampu membekalkan kalsium, membantu meningkatkan kualiti sperma dan membuang toksin.Kandungan (30 sachets x 15g)Susu tanpa lemak, oligosakarida, susu kolostrum kambing, IgC susu kolostrum, fructose, L-lysine, Aquamin F serta conditioner makanan yang dibenarkan.
PanduanDibancuh dengan air suam dan diminum pada waktu pagi dan malam sebelum tidur.
****************************************************************


Liquid Manja Prune






Harga Offer : RM 47.00 (Harga Pasaran : RM 58.00)




Keterangan:


Mengandungi Manjakani, Kurma, Spirulina, Prune dan Klorofil yang membantu menguatkan imunisasi badan, menguatkan rahim dan melancarkan peredaran darah. Sangat sesuai untuk yang sering mengalami sengugut atau mudah keguguran.
Kandungan (15 ml x 12 sachets)Mixed prunes extract, dates extract, manjakani, kacip Fatimah, sugar, guar gum, R.O.water, permitted level of food grade preservatives.
PanduanBancuh satu (1) sachet bersama air biasa dan diminum pada waktu petang.
****************************************************************




Tight La Honey





Harga Offer : RM 50.00 (Harga Pasaran : RM 59.90)



Keterangan:


Mencegah bau yang tidak diingini.Mengawal lendir dan lelehan.Membantu mencegah barah payudara dan barah rahim.Menguatkan otot-otot rahim.Membersihkan lelehan haid dan nifas.Membuang angin dalam perut, senggugut serta sangat baik bagi mereka yang mempunyai penyakit kelamin.Sangat digalakkan pengambilannya bagi wanita yang mengalami tempoh haid yang lama dan kitaran haid yang terlalu pendek.
KandunganMadu Lebah Asli, Ekstrak Manjakani, Sirih, Kacip Fatimah dan Skyherbs.
PanduanDiminum dua (2) sudu besar atau dibancuh dalam air biasa pada sebelah pagi dan petang.Bagi yang mengalami tempoh haid yang panjang atau lama, digalakkan untuk mencampur ibu kunyit sebesar ibu jari yang telah dikisar atau dibuat jus, dan minum pada setiap pagi sehingga darah berhenti atau kembali normal.
****************************************************************




Bio Selusuh









Harga Offer : RM 56.00 (Harga Pasaran : RM 69.90)


Keterangan:


Produk berasaskan minyak kelapa yang dicampur dengan herba-herba terpilih khusus untuk ibu hamil.KandunganMinyak Kelapa Dara, Minyak Habbatus Sauda dan Herba Terpilih
PanduanHanya untuk ibu yang hamil tujuh (7) bulan ke atas.
SapuanSapukan minyak Bioselusuh di bahagian perut, pinggang, pinggul hingga ke kaki setiap hari sehingga bersalin.Boleh digunakan bersama Body Whitening Lotion dan Bio Spa Lotion.
MinumanHamil 36 minggu: Minum 1 sudu besar pada waktu malam.Hamil 37-38 minggu: Minum 1-2 sudu besar pada waktu pagi dan malam.Kekerapan dan pertambahan dos lebih digalakkan di hari-hari terakhir menanti hari bersalin.Boleh dicampurkan ke dalam Supreme Diet untuk bagi menyedapkan rasa dan menambah tenaga, selain membekalkan mineral, zat, vitamin dan enzim yang diperlukan oleh badan.
PerhatianProduk ini hanya boleh digunakan apabila kandungan berusia lebih tujuh (7) bulan sahaja.Sertakan niat yang baik dan berdoa supaya dipermudahkan bersalin setiap kali menggunakan Bioselusuh

Tuesday, April 26, 2011

Petua: Menjaga Kesihatan Mata

BULATAN HITAM BAWAH MATA

Hancurkan/tumbuk daun pudina segar dan letakkannya di sekitar bahagian mata. Biarkannya selama 10 minit sebelum mencucinya menggunakan air sejuk.


MATA SEMBAB

Mata sembab boleh dikurangkan dengan menggunakan potongan ubi kentang segar. Caranya adalah dengan meletakkan potongan ubi kentang di atas mata selama beberapa minit.


KELETIHAN MATA

Lembabkan 2 uncang teh ke dalam air panas. Setelah itu, sejukkan uncang teh tadi dengan memasukkannya ke dalam peti ais. Setelah ia sejuk, letakkannya ke atas mata selama lebih kurang 15 minit.


*Selain itu, lihat2 lah produk kesihatan dan kecantikan saya yang boleh membantu keyakinan diri anda

Petua: kaki berbau + stokin berbau


Kesibukan kerja membuatkan semua org alpa dan lupa tentang penjagaan kaki. Apabila kaki sudah mula berbau busuk, kita mula mencari jalan untuk menanganinya..Di sini ada sedikit petua ringkas yang boleh kita sama2 amalkan dan dikongsi..cuba amalkan selalu...

keringkan kaki sebelum pakai stokin.sapukan bedak disemua permukaan kaki + dicelah2 jari.lihatlah perbezaannya..

KRIM WAJAH NIRMALA SARI





KRIM UNTUK REMAJA



Boleh di pakai bila2 masa, khas untuk remaja





KRIM SUTERA



Digunakan pada waktu malam


KRIM MUKA


Digunakan pada siang hari




Kebaikan Krim ini:



~ melindungi wajah dari pancaran UV (untuk krim remaja dan krim muka)



~ membaiki struktur kulit


~ menegangkan kulit wajah



~ memutihkan kulit wajah



~ menghilangkan jerawat dan jeragat


~ digunakan sebagai bedak asas atau foundation

*Mendapat pengiktirafan dari Kementerian Kesihatan Malaysia, selamat digunakan tanpa kesan sampingan


Testimoni wajah:



Sebelum


Selepas


1 bekas: RM10

Beli 6 bekas: RM55

Monday, April 25, 2011

Fadaraj Sensia – Pakar Penjagaan Kebersihan Wanita






Fadaraj Sensia – Pakar Penjagaan Kebersihan Wanita
(Dimaklumkan bahawa kesemua produk Fadaraj Sensia ini telah di’packing’ dengan botol dan kotak baru, terdapat sedikit perubahan harga berbanding harga lama)




Harga Promosi Kami : RM 12.00 (Harga Jualan : RM 13.00)
(SILA PILIH 4 JENIS HARUMAN SPT DI BAWAH)
.
Mengandungi 4 jenis haruman:


1.Pencuci Akar Wangi ( Lemon )


2.Pencuci Sari Tangas ( Aggur )


3.Pencuci Strawberry ( Strawberry )


4.Pencuci Sireh Manjakani (Epal)


Rumusan khas dari sumber alam semulajadi segar dan suci yang mengandungi Agen Rapat Dara untuk penjagaan faraj para wanita yang memilih perawatan dan penjagaan secara tradisional
Keistimewaan Pembersih Fadaraj Klasik :Digunakan untuk merawat keputihan dan bau tidak enak, gatal-gatal dan luka-luka . Wanita lepas bersalin, wanita datang haid dan sebagai agen rapat dara.



Cara Guna :Tuangkan sedikit ke atas tapak tangan yang bersih, basuh pada faraj dan bilas selepas 30 saat kemudian. Hasilnya faraj sentiasa kemas, nyaman, rapat, segar, selesa dan dijauhi penyakit



Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

KAPSUL PUERARIA MIRIFICA (THANYAPORN)




KAPSUL PUERARIA MIRIFICA (THANYAPORN)
Kapsul Pueraria Mirifica Untuk Payudara Cantik Menawan!

Thanyaporn Breast Enlargment :
Thanyaporn produk membesar dan menegangkan payudara no. 1 di dunia dengan kadar keberkesanan 97% !





Content : 60 capsules.
RM 54.00 Sebotol - Dijamin Paling Murah Di Malaysia !!!
Anda boleh Servey, Harga Pasaran Malaysia : Melebihi RM 100.00++





PRODUK TERLARIS !!!!
RAMAI JUGA YG TERKEJUT SEBAB KAMI JUAL TERSANGAT MURAH….



kami jual produk original…



Mengapa Thanyaporn Breast Capsule ?
1. Pengilangnya adalah antara yang terbesar di Thailand2. Mempunyai ladang Pueraria Mirifica sendiri3. Kandungan Pueraria Mirifica yang lebih berbanding produk produk lain4. Kualiti yang tinggi
Pokok Pokok Pueraria Mirifica hanya terdapat di Thailand & Myanmar. Pengekspotan pokok pokok ini adalah dilarang di Thailand tetapi pengeksportan produk-produk berasaskan Pueraria Mirifica adalah dibenarkan.



Kesan Penggunaan:
Selepas menggunakan kapsul Thanyaporn, anda akan memperolehi hasilnya selepas 2-4 minggu, bergantung kepada kuantiti tisu dalam payudara. Biasanya, pertambahan maksimum diperolehi selepas 3 bulan menggunakan kapsul Pueraria Mirifica ini. Adalah tidak mustahil untuk memperoleh pertambahan saiz antara 1-3 inci. Jika anda mahukan hasil yang lebih cepat, anda boleh menggabungkan pengambilan kapsul ini dengan Lelan Vital Bust Serum yang berteknologi nano serta turut diformulasi daripada Pueraria Mirifica.
Amaran : Pueraria Mirifica tidak sesuai digunakan oleh gadis yang berumur kurang dari 20 tahun kerana tubuh belum berkembang sepenuhnya. Selain itu, wanita mengandung juga tidak sesuai menggunakannya. Sila ikut sukatan pemakanan yang betul.



Antara Khasiat Pueraria Mirifica :



1. Menambah saiz payudara.



2. Menegangkan payudara dan punggung yang mengendur.



3. Mencerahkan kulit (termasuklah kulit pada bahagian puting payudara).



4. Menganjalkan kulit yang melendut.



5. Melambatkan proses penuaan.



6. Melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak.



7. Merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim.



8. Menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)



9. Mengetatkan vagina.



10. Mencegah dan mengurangkan penyakit migrain.



11. Membantu menggelapkan rambut beruban dan menggalakkkan pertumbuhan rambut



12. Menambah tenaga dan kecergasan



13. Mengatasi masalah sukar tidur



14. Menjadikan kulit lebih lembut dan lebih ‘muda’



Cadangan Pengambilan :



1 Biji Kapsul Mengandungi 150mg Puereria Mirifica.



* Cadangan dos pengambilan adalah 1-2mg/kg sehari.



* Wanita yang mempunyai berat badan 75kg dan keatas boleh mengambil 1 biji setiap hari.



* Wanita yang mempunyai berat badan kurang dari 75kg mengambil 1 biji setiap hari kapsul yang mengandungi 100mg Puereria Mirifica.



* Atau wanita yang mempunyai berat badan kurang dari 75kg mengambil 1 biji setiap 2 hari.KHASIAT PUERARIA MIRIFICA :




KULIT



- menganjalkan kulit yang telah melendut



- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit



- mengurangkan garis-garis halus



- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit



- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri



- menghaluskan liang roma dan mengurangkan minyak



- melembutkan kulit – kulit kurang kasar dan kering



- merawat jerawat dari dalam



- mencegah pertumbuhan jerawat muka dan badan



- mencerahkan dan menghilangkan lebam bawah mata



- melambatkan proses penuaan secara berkesan




KUKU



- mencegah kuku dari menjadi lemah dan rapuh



- menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih



- meningkatkan dan menggalakkan pertumbuhan kuku yang lebih sihat



- kuku akan kelihatan lebih bersinar dan tidak pucat




RAMBUT



- mencegah rambut dari menjadi lemah, tidak terurus dan tidak bermaya



- mengawal rambut dari menjadi rapuh dan bercabang



- menggalakkan pertumbuhan rambut baru



- mengawal keguguran rambut



- melambatkan penuaan rambut dan mengawal rambut dari beruban



- menjadikan rambut lebih sihat, bersinar, beralun dan hitam berkilat




BADAN



- melangsingkan badan dengan peningkatan jisim badan tanpa lemak



- membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang hodoh



- mencantikkan badan anda tanpa geleber yang memalukan




PAYUDARA DAN PUNGGUNG



- mengangkat dan menganjalkan kembali payudara dan punggung yang mengendur



- memantapkan lagi bentuk menjadikan ia lebih padat



- membesarkan kembali payudara yang mengalami pertumbuhan yang terbantut



- menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara



- menjadikan payudara dan punggung anda lebih seksi dan mengancam dengan lurah yang ketara



- mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar payudara



- mengekalkan kecantikan payudara yang sedia besar tanpa membesarkannya lagi, sebaliknya payudara anda akan kelihatan lebih tegang, juga sesuai dan efektif kepada mereka yang telah menjalani pembedahan membuang ovari.




RAHIM DAN VAGINA



- mengangkat dan menegangkan kembali rahim pada bentuk asal



- merawat masalah-masalah yang berkaitan dengan rahim



- merawat keputihan dan masalah haid yang tidak teratur



- melembapkan jalanan di dalam vagina tanpa merengsakan



- menghalang jangkitan pada vagina dan pundi (bladder)



- menjadikan dinding dan pintu vagina anda lebih elastik dan ketat semulajadi



- menambah dan mengaktifkan cairan semulajadi di dalam faraj, menjadikan anda wanita yang paling istimewa kepada suami, keistimewaan yang hanya anda dan suami dapat rasainya. Juga sesuai kepada mereka yang belum berkahwin.




KESIHATAN



- menambahkan kesegaran, tenaga dan meingkatkan kadar libido (ketahanan)



- mencegah dan mengurangkan penyakit migrain



- membantu mengurangkan risiko penyakit jantung, arteriosclerosis, sesudah menopos dan osteophorosis- mengurangkan penyakit diabetis dan tekanan darah tinggi



- mengurangkan penyakit yang berkaitan dengan mata seperti katarak, kornea, rabun jauh dan lain-lain- menghalang mood swing akibat kekurangan estrogen dalam tubuh

KOS PENGHANTARAN
Sila tambah RM 5.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran
.

2b Model - Anda nk jadi kurus??




Beli 3 kotak pack besar : RM 126.00
Beli 3 kotak pack kecil : RM 73.50




FREE POSTAGE !!! *semenanjung malaysia shj
Kalau beli banyak lagi diskaun







Kenapa Perlu Dapatkan 2b Model ?
~membantu mengempiskan perut yang buncit;
~membantu mengecilkan bahagian lengan, pinggang, punggung dan paha;
~membantu membakar lemak di rahim supaya mudah mendapatkan anak;
~berasa sentiasa kenyang;
~membantu membersihkan usus tanpa kerap ke tandas.







Testimoni (sebelum & selepas penggunaan)








Didatangkan 2 perisa iaitu :
strawberi (diminum dengan air sejuk)
white coffee (diminum dengan air panas)






PERISA WHITE COFFEE– 20 paket



PERISA STRAWBERRI– 20 paket





PERISA WHITE COFFEE & STRAWBERRI– Pack Mini 10 paket



Bagaimana ia digunakan :
Diminum 2 kali sehari iaitu selepas sarapan pagi dan makan tengahari sahaja
Harga Belian 2b Model:
Strawberi (pack mini – 10 paket) – untuk 5 hari
RM 35.00 M'sia
RM 40.00 Sabah/Sarawak
White Coffee (pack mini – 10 paket) – untuk 5 hari
RM 35.00 M'sia
RM 40.00 Sabah/Sarawak
Strawberi (pack besar – 20 paket) - untuk 10 hari
RM 60.00 M'sia
RM 65.00 Sabah/Sarawak
Coffee (pack besar – 20 paket) – untuk 10 hari
RM 60.00 M'sia
RM 65.00 Sabah/Sarawak



* Penghantaran percuma semenanjung Malaysia (harga pengguna)

Friday, January 7, 2011

Waist Trimmer with FIR




Waist Trimmer with FIR :: RM48


OFFER::RM35:: tak termasuk pos





Produk Hebat untuk Kempiskan Perut/Rampingkan Pinggang dengan sauna effect



Descriptions :



1) Designed to burn excess fat for waistline reduction
2) Made of quality Neoprene with Far Infrared Ray for inner side of the belt
3) Helps retain body heat and increase perspiration as to create sauna effect
4) Feel the “Burning” effect when using this product
5) Four adjustable measurements from 56cm - 96cm as shown in the picture below
6) Suitable for both man and lady who dream for slim and firm waistline



Quote:

Policy:
*All item will be checked before send out from our supplier.
*3 Days warranty will be provided start from the date item received.
*Please check the item once your receive it.
*Seller will not responsible for any complain after 3 Days start counting from the date item received.
*ONLY manufacturer defect or defect on arrival will be entertain by seller.
*Buyer will pay the defect item return shipping fees, as seller will pay the delivery fees of the replacement item.
*All return item must be in COMPLETE set include original unit n etc.

Testimoni:

Posted by adekniza wmc





‘ Sorry kak..lupa nak inform..dh trima..
suka sgt dgn waist trimmer nie..

Posted: Tue Jul 31, 2007 9:04 pm





hehehee…dah dapat waist trimmer tadik..troos pakai…best ler…sedap aje pakai…takyah saya susah2 pakai bengkung lagi sbb dia grip kat tpt peranakan tu…pinggang pon rasa ok…hopefully perot cepat kempis le pas nih….hehehe
skang nih pakai zip yg 2nd….hopefully berjaya sampai zip yg last….







Post at 5-8-2007 04:16 PM







Hari ni hari ke4 pakai waist trimmer ni. Memang perut ku sudah kempis, sekarang ni dah boleh pakai zip yang terakhir sekali (saiz yang paling kecil). Tapi I ada side effectlah - I ellergic pada getah, my tummy (bhg atas) gatal2, bahagian belakang pun gatal2. Mungkin disebabkan pakai terlalu lama dan peluh tidak boleh meresap (ianya made of bahan campuran rubber,bahan tak meresap air).







Anyway, I suka sebab my tummy dah flat. Gatalpun gatal lah, tahan ajelah and sapu cream. After 1 week I nak hadkan masa pemakaiannyalah. Takut nanti jadi kurap pula.








Sauna Pants

SAUNA PANTS



Slim And Lift Pants Slimming  Shaper, Body Shaper slimming pant-SB288



PRODUK TERKINI ~ Sauna Pant
HARGA :RM88.00









PRODUK BARU MASUK ~SAUNA PANT



HARGA :RM88.00





SESUAI UNTUK LELAKI DAN WANITA YANG MEMENTINGKAN KECANTIKAN



SAUNA PANTS
Produk yang hangat di pasaran -



mendapat sambutan luar biasa

- tanpa rasa tertekan lembut dan selesa
- pembakaran lemak dengan cepat
- membantu mengatasi perut buncit dan menggelebir
- membantu peredaran darah
- membantu mengurangkan tahap kolestrol
- mengurangkan selulit
- boleh di guna luar atau dalam
- pembakaran lemak secara berterusan

- boleh digunakan semasa jogging,swimming,cycling
- pemakaian bila2 masa kecuali tidak digalakkan waktu tidur

- cara cucian ( di basuh dgn air suam)
- Tidak di galakkan jika anda berkulit sensitif
- segera cuci peluh2 setelah menanggalkan sauna pants ( lap di bahagian dalam selepas saja menanggalkan nya)



Cara pemakaian yang mudah di perbuat dari neuprone rubber + 4 way strecth double side nylon jersey +magnetik



Bagaimana Sauna Pants ini berfungsi:
-melalui tenaga haba dalam badan sama di keluarkan spt bersenam /berjogging
-magnetik yang ada di seluar begitu halus teliti mampu menyah angin angin dari dalam badan.
-kebolehan memerangkap haba yang tinggi serta mampu membantu mengeluarkan peluh yang banyak dari badan

28 in - 35 in - saiz M



35in - 40 in - saiz L



40in - 44in - saiz XL



44in - 48in - saiz XXL




(** SENANG KIRA - IKUT SAIZ SELUAR YANG KITA BELI )



(Jika pinggang 28in tapi perut buncit - boleh guna saiz M )



Boleh pakai begini :

Tahan nafas time nak button ye…



KEBAIKAN :
- Berkesan untuk mengempiskan perut yang buncit
- Dapat menjadikan tubuh lebih kemas dan membentuk semula pinggul secara semulajadi
-Mengecilkan bahagian paha
-Mengecilkan bahagian punggung
-Meningkatkan peredaran darah & metabolisma
-Mencantikkan kulit
-Mengecutkan perut, rahim, paha, menyembuhkan luka-luka dalaman, serta menjadikan lebih bertenaga dan cergas untuk ibu lepas bersalin
-Mengurangkan kesakitan anggota badan, sakit urat, sendi, sengal-sengal tulang, menghilangkan tekanan dan perehatan otot.
-Dapat meningkatkan sistem kardiovaskular dan sistem imunisasi badan.



PERINGATAN :



~BASUH SEBELUM GUNA



~BERSIHKAN BADAN SELEPAS MENGGUNAKANNNYA



~TIDAK SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF



~TIDAK BULEH GUNA SEMASA TIDUR



CARA PENJAGAAN:



~DIBASUH DENGAN MENGUNAKAN AIR SUAM DAN SIDAI



~ELAKKAN DARI DIJEMUR DI BAWAH MATAHARI



[b]Detailed Product Description



“Everybody Wants to easily the unnecessary weight and remain in good shape.Now that is



possible to achieve with the Bermuda shorts.wear it during your usual workout or during,



rope skipping,jogging,brisk walking,aerobic dance etc. for a healthy and abundant perspiration.



An effective product to melt away the unnecessary fat around your hips and that guarantees



excellent results with a minimum affort.technical features:Double neoprene covering that’s



perspirable and washable.



.All-in-one trimmer for waist hips and thighs.



.Keeps groin and thigh muscles warn through natural body heat to prevent or relieve soreness.



.Light comfortable,can be worn under clothing.



.Step-in garment with tough nylon side zipper and covers the thigh makes dressing quick and easy.



.Increases perspiration while exercising,working or relaxing.



.Helps reduce the bulky water weight in waist area.



.Ideal for jogging,aerobics,jazzercise,trick skiing,boarding,surfing,wind surfing,or jet skiing



TESTIMONI SAUNA PANT & REALIS DRINK






tiehah777 wrote:
ok akak..tp kt x pkai lagi baru rendam td dgn air suam…
pas 2 sidai…nanti nk pkai esok2…
kijer bnyk x sempat nak basuh dia…
ingat pesan akak..BASUH DULU SEBELUM GUNA….hihi…
tp bila time smpai2 jer tuh..ari tuh..
kt terus bukak n pkai..mane la tau x muat ke ape..
biase la montot lebor…hehe…
tp so far ok…rase mcm…ni kalu pkai seminggu ni ader bhgian kanan kiri kat bontot tuh boleh jadi kecik ni….sbb bila pkai rase mcm dia ketat kan ape yg besar..
nanti senang la bila dah kecik sket..senang nak cari suar jeans…
musti lepas smgu nih suar yg x muat tuh dah boleh pkai..
x der la benang2 tuh mcm nak mintak tolong jerk….hihihihi…






tiehah777 wrote:
ok…akak kt tgh pkai sauna pant ni…
uish..panas..mmg mcm sauna…
ni pon rase mcm peluh nak nitik nitik dah nih…
tp x der la smpai menitik…
kt campur lagi dgn losyen syifa..
memang marvellous fantastic gitu….
panas ni….ckup sbln boleh kecik pinggul nih…
uishhh…






nurzahirah wrote :
sauna pant membantu mengatasi perut buncit saya(40′-34′) julai 08 iaitu ketika ia baru diperkenalkan tak perlu berdiet dan bersenam untuk mendapatkan berat yang ideal.






MR.G.K.Siang wrote :
Saya tidak ragu-ragu untuk mencubanya dan setelah hampir 3 minggu perut buncit saya sudah mula berkurangan dan dengan keyakinan ini saya ambil pula rielis drink bukan saja murah tp berkesan.






zulaika bt abas wrote :
selepas menggunakan rielis drink berat badan saya turun sebanyak 28kg tanpa menyekat atau menahan selera makan.saya amat berpuashati dan berterima kasih pada rielis drink kerana ianya benar2 memenuhi impian saya



MEMANG BERKESAN!!!!



iena aries86 wrote :



salam kak…
ni saye nk bg testi skit pasal sauna pant ni..
hurm.. saye beli sauna pant ni masa promosi bln ramadhan dulu.. maybe dlm sebln la kot..
hurm.. pakai sauna pant ni mmg best..dulu mula2 pakai, mcm fit sgt rasanya..
nk pakai pn mcm susah..maybe silap budget size la kot…
lpas tu.. lpas 2 minggu-3 minggu pakai..
nk pakai pn rasa senang..tau la kot2 suar tu yg dh besar..
or badan sy yg makin mengecil..
mula2 tu mcm x caya kata badan dh mengecil..
pastu, sy try la pakai ada sehelai bj kurung sy ni yg fit skit kainnya tu..
bila pakai, dh x fit..mg seronok..
so, tbukti la yg sy ni yg dh mengecil..
pakai sauna pant ni mmg best..tambah2 bila disapu dgn losyen syifa tu..bpeluh2 jadinya..
masa mula2 sy pakai..mmg ada gak gatal2 skit kt kulit..tp bila dh lama2 tu..
dh ok dh.. x rasa gatal lg..hehe….








RONASUTRA ‘2-IN-1′ MINERAL FOUNDATION & POWDER







RONASUTRA ‘2-IN-1′ MINERAL FOUNDATION & POWDER









Bukan sebarang bedak solekan…
Keistimewaan dan faedahnya tiada tandingan!








Apakah RONASUTRA Mineral Foundation & Powder?




Bedak solekan lengkap yang diperbuat 100% dari bahan galian dan mineral. Ia bebas dari sebarang talkum, pewangi, pengawet, bahan kimia, ekstrak haiwan atau tumbuhan dan juga minyak. Ia berfungsi sebagai ‘foundation’, bedak dan pelindung matahari.






Menaikan seri dan menyempurnakan wajah anda




Testur bedak yang padat, tebat dan ‘creamy’ tetapi halus menghasilkan kemasan/solekan yang semulajadi dan tidak bertepung/bertepek atau melebamkan.





Hanya perlu gunakan sedikit sahaja - satu sapuan mampu menyembunyikan cela, parut serta kedutan halus.





Kilauan semulajadi batu galian menampakkan wajah yang remaja, segar dan berseri terutamanya jika anda berwajah lesu dan pucat




Tahan sehingga 16 jam - tidak cair, berminyak atau menyumbat pori-pori kulit walaupun dalam cuaca panas atau selepas aktiviti riadah.





Wajah kekal remaja dan bebas masalah apabila anda bertukar kepada Ronasutra Mineral Powder




Pelindung UV yang tinggi, lebih baik dari sunblock cecair. Juga melindungi kulit dari habuk dan kekotoran.





Tidak menyumbat pori-pori kulit dan membenarkan kulit ‘bernafas’.





Mengurangkan pengeluaran minyak (sebum) dan meningkatkan kelembapan dalaman kulit.





Menghalang pembiakan bakteria/kuman pada kulit. Juga mengelakkan jerawat, ‘blackhead’ dan ‘whitehead’.

Sesuai untuk kulit sensitif, resdung, berjerawat atau nipis disebabkan ‘peeling’.





Satu-satunya bedak soleh yang boleh diguna terus setelah ‘facial’ atau rawatan kulit tanpa menyebabkan iritasi.





Penggunaan berterusan akan menghasilkan kulit yang lebih lembap, pori-pori halus, kurang masalah kedut, kekeringan kulit, minyak berlebihan dan jerawat/ruam.





Harga = RM48





Harga PROMOSI = RM40 sahaja…….. (tidak termasuk pos)









KULIT SENSITIF? BERJERAWAT? SOLEKAN TAK TAHAN LAMA?





Diperbuat dari 100% tanah galian asli dan bahan mineral terpilih untuk melindungi,merawat dan merapi wajah anda.




Berfungsi sebagai pelindung matahari,foundation serta bedak solekan.




Bebas talkum,TANPA bahan sintetik,TANPA minyak,TANPA pengawet & TANPA pewangi..





APA YG BEST RONASUTRA MINERAL POWDE




#KEKAL 16 JAM





#PELINDUNGN UV SPF35





#2 in 1-Foundation & Powder




#Melindungi kulit dari sinar UV matahari,habuk,kotoran & bakteria




#Merawat & mengurangkan masalah jerawat & resedung,iritasi kulit disebabkan peeling,pori kulit yg besar serta kulit berminyak/kering




#sesuai untuk semua jenis kulit ,umur & jantina




#boleh dipakai pada waktu tidur tanpa mudarat.




#merapi & menyerikan wajah dengan hanya satu sapuan.





#Tidak perlu gunakan “foundation” berasingan. Serbuk halus & lembut.Tidak kelihatan bertepung.Tahan Lama & menghalang kulit dari berminyak.




#Formula Halal & suci serta bebas pewangi boleh dipakai pada waktu solat/Haji




#Tiada tarikh luput..




#Penggunaan yg berterusan menghasilkan kulit yg lembap,pori-pori halus,kurang masalah kedut,kekeringan kulit,minyak berlebihan & jerawat











01-Cream Peach-untuk kulit cerah kemerahan




02-Sawo Yellow-untuk kulit cerah kekuningan





03-Natural Buff-untuk kulit sederhana kekuningan




04-Honey-untuk kulit sederhana kemerahan




05-Mocha kulit gelap kemerahan/kekuningan










BEFORE /AFTER




CARA PENGGUNAANNYA:












  1. Sapukan moisturizer ke muka sebelum menggunakan mineral powder.




  2. Goncangkan bekas powder yg bertutup dan gunakan brush/span. Tuangkan powder melalui lubang kecil bekas tu ke penutupnya.



  3. Gunakan brush kecil (brush utk eyeshadow),untuk menutup cela atau parut dimuka anda. (Seperti guna concealer)



  4. Kemudian tekan brush (foundation brush/brush besar)atau span pada bekas penutup dan tekan hujung brush/span pada setiap bahagian seperti tengah dahi, pipi kiri kanan, dagu & hidung.




  5. Rata/Sapukan powder menggunakan brush secara sapuan bulatan (circular motion) sehingga semua powder pada muka anda telah kelihatan rata. Kalau menggunakan span, ratakan sapuan ke bawah.




  6. Anda boleh mengulang langkah diatas utk mendapatkan kemasan yg anda ingini terutamanya di bahagian bawah mata atau seluruh muka dan leher.




  7. Anda boleh juga menggunakan 2 jenis ton warna utk melakukan shading…bagi mendapatkan ton wajah serta bentuk wajah yg anda ingini:




*Selepas 20-30mins sapuan mineral powder, kulit anda akan kelihatan lebih natural kerana minyak muka anda telah sebati dgn mineral powder ini.